Wednesday, October 17, 2007

Treningstur i høstjakta - Det er farlig det!



Dagens tur skulle bli en opplevelse av de få. Første etappe gikk til Båntjern. Derneste var det å komme seg opp skråningen på vestsiden av tjernet før det bar oppover (parallelt med midtre Vettali stien) mot Fuglemyra og Rishøgda. Men på denne ellers så fredelige tiden av døgnet i skogen hørte jeg mye bjeffing. Hva kunne alt dette oppstyret være?

Ettersom pulsen økte og behovet for oksygen ble akkut, mistet jeg snart interessen for ståheien. Overraskelsen var derfor stor da jeg plutselig ble oppmerksom på at jeg hadde fått følge av en løs elghund.Vanligvis møter man jo bare settere i denne delen av marka.

Plutselig braker det løs og ut av skogen kommer en elgjeger i full kamo med mord i blikket og ladet børse. Til min store lettelse hadde jegeren kontroll på situasjonen slik at det ble ikke løsnet skudd. Huuuu... Så etter noen intetsigende nikk og mumlende kommentarer forstod jeg at jeg kunne fortsette uten å risikere livet.

Men gudene skal vite at jeg savnet en oransjefarget topplue og refleksvest for resten av turen.

Tuesday, October 16, 2007

Col du T



Det er vel ikke annet å vente på denne tiden av året, men på Tryvann var det tåke og surt. Det positive var at jeg fant en fin rytme med god frekvens og at alt gikk veldig lett ;-)

Monday, October 15, 2007

Fuglemyra tur-retur



Det ble nok en flott treningstur i det nydelige høstværet. Men bena var tunge som bly så det ble en kort tur opp og ned. Bildet er tatt rett på oversiden av Gaustadjordet på blåstien som går til krysset Ankerveien/Seniorløypa.

Friday, October 12, 2007

Opptur og nedtur



Skal inrømme at jeg måtte gi litt ekstra for å forsere den siste bakken opp til Skjennungstua, men så er jo belønningen (og oppturen) deretter. Ingenting smaker som de hjemmelagede blåbærmuffinene man får på Skjennungstua og spesielt etter en god times løpetur.



Men her ligger også nedtur. For jeg må si at jeg ble mer og mer nedtrykt ettersom jeg nærmet meg døren og forstod hva som stod på lappen - Skjennungstua var stengt! Da var det bare å bite i drikkeflasken å komme seg videre. Turen hjem gikk via Skjennungvannet over til Heggehullet og ned Skådalsløypa. Deretter over til Bånntjern før jeg kom meg ned til Gaustadjordet. Og da var nedturen glemt og humøret på topp.

Wednesday, October 10, 2007

Lett gjennomkjøring



Hvert å ta med seg den fine høstdagen før det dårlige været kommer i løpet av natten. Det ble akkurat meldt muligheter for snø på Frognerseteren i morgen. Turen gikk i dag opp Seniorløypa til hogstfeltet rett før Måneskinnsløypa. Deretter bar det inn i skogen for så å komme igjen på toppen av den søndre Vettali stien ved Mysmermyrene.



Kom meg etterhvert over til den midtre Vettali stien på vei ned til Tuggerud Gård og Gaustadjordet. Nå er det bare å stålsette seg for kveldens forelesning med selveste Kaggestad. Vi gleder oss!

Tuesday, October 9, 2007

En gammel klassiker



Det ble en tur på gamle tomter i dag. Fra Gaustadjordet gikk turen langs Gamle Anker vei til Sognsvann. Så rett før Nedre Blanksjø tok jeg av til venstre (hvor bilde er tatt) opp stien langs Godbekken. Fortsatte så over Høgåsen og opp til Taralsrudmyra før jeg kom meg opp til Ullevålseter.



Marka flommet over av sol også i dag. Bilde er tatt rett før toppen av Høgåsen ved Øvre Blanksjø.



Veien tilbake gikk på kryss og tvers av lysløypa til jeg kom til Seniorløypa, hvorpå jeg fulgte den hele veien ned til Gamle Anker vei. Derfra var det bare å kare seg ned til Gaustadjordet med blytunge bein. Men alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

Monday, October 8, 2007

Mysmermyrene rundt


For en dag. Nok en gang glimret skyende med sitt fravær og Nordmarka viste seg fra sin beste side. Det har vært høstferie og således var det greit med en rolig start. Dagens tur gikk derfor rundt Mysmermyrene som ligger rett på nedsiden av Fuglemyra.



Bildene gir en god illustrasjon av idyllen og er tatt på nordsiden av Mysmermyrene. Dette var også dagens høyeste punkt.

Mysmermyrene rundt


For en dag. Nok en gang glimret skyende med sitt fravær og Nordmarka viste seg fra sin beste side. Det har vært høstferie og således var det greit med en rolig start. Dagens tur gikk derfor rundt Mysmermyrene som ligger rett på nedsiden av Fuglemyr.



Bildene gir en god illustrasjon av idyllen og er tatt på nordsiden av Mysmermyrene. Dette var også dagens høyeste punkt.